Social

#renumerare #bec #nul #presedinte #voturi

BEC va incheia renumararea voturilor luni la ora 15.00

Incepand cu vineri seara, la cererea Curtii Constitutionale, Biroul Electoral Central a inceput renumararea voturilor nule. Astfel, peste 130.000 de buletine de vot anulate din intreaga tara vor ajunge la Bucuresti pentru a fi supuse unei analize minutioase.

Cei  care se vor ocupa de lucrul acesta sunt cei 13 membri ai Biroului Electoral Central. Renumararea voturilor ar trebui sa se incheie luni la ora 15.00.

Pana ieri seara, in jurul orei 23.30, BEC a numarat din nou voturile anulate din toate sectoarele Capitalei, din judetul Ilfov si din Calarasi.

Pana astazi la ora 9.00 dimineata au fost aduse buletinele din 18 judete pe langa cele din sectoarele Capitalei. Voturile nule din celelalte judete vor fi aduse bucuresti .

In turul doi al alegerilor prezidentiale, numarul voturilor declarate nule se ridica la 138.476, diferenta de voturi intre Traian Basescu si Mircea Geoana fiind de 70.040.

Marian Muhulet, purtatorul de cuvant al BEC, a declarat pentru NewsIn ca Biroul Electoral Central a luat hotararea sa respecte decizia Curtii Constitutionale si sa faca la Bucuresti renumerarea voturilor, desi acest lucru presupune o munca in plus pentru oamenii sai, numai pentru a evita o "reinterpretare".

Potrivit ziarului Gardianul, seful de stat Traian Basescu a declarat vineri ca decizia CC este una "normala si democratica" si denota faptul ca cei care au reclamat, adica membrii PSD, au adus argumente solide in sustinerea punctului lor de vedere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea