Social

#bebenou.ro #bebelus # haine bebelusi #alegere haine bebelusi

BebeNou - Sfaturi pentru alegerea hainutelor pentru bebelusi

Se apropie momentul in catre trebuie sa nasti si nu ai achizitionat inca hainutele pentru bebelus? Multe mamici prefera sa le cumpare din timp, ca sa fie sigure ca au tot ce le trebuie in momentul in care apare copilul. Sfatul nostru este sa nu le cumperi foarte devreme, mai ales daca nu stii sexul copilului.

Mai bine asteapta sa intrii in ultimul trimestru, sarcina sa evolueze normal si sanatos si cand mai ai doua, trei saptamani pana la nastere, sa cumperi hainutele. Intre timp faci si o radiografie, iti zice si medicul cam cati centrimetri are bebelusul si poti sa alegi dimensiunea potrivita pentru hainute. Nu toti bebelusii au aceeasi dimensiune la nastere, mai ales daca parintii sunt atletici sau au gene in familie de oameni inalti, risti ca hainutele de new born sa le fi luat degeaba, pentru ca bebeluslul tau dupa una, doua saptamani sa poarte deja hainute de 3 luni.

De asemenea gandeste in perspectiva, nu trebuie sa faci totul o data. Nu te grabi sa cumperi zeci de hainute de nou nascuti, chiar daca initial crezi ca ai nevoie de foarte multe. Este adevarat ca de multe ori modelele cele mai faine dispar primele din stoc, insa apar mereu altele. In plus nu e concurs de moda, hainute sanatoase pentru bebelus vei gasi mereu.

Sfatul tuturor mamicilor este sa te opresti la 7-10 body-uri de sezon (cu maneca scurta daca este primavara-vara, cu maneca lunga daca este toamna - iarna) plus 5-7 salopetele de bebelusi. Ideale sunt cele cu botosei si eventual cu protectie pentru manute (marginea manecilor se intoarce astfel incat sa acopere unghiutele bebelusului, ca o manusa, pentru a evita zgaraierea pe fata a bebeluslui, mai ales in primele saptamani/luni).

In plus vei mai primi cadou multe hainute pentru bebelus. Vei vedea ca marea majoritate a prietenilor, colegilor si rudelor ce te vor vizita dupa nastere iti vor aduce hainute.

Trebuie sa constientizezi faptul ca hainutele new born le folosesti circa o luna, maxim o luna jumatate, depinde cati cm are copilul la nastere si de cat de repede creste. Preferabil este sa cumperi initial cateva hainute pentru bebelusi de 3 luni sau 0-3 luni (in limbajul producatorilor inseamna acelasi lucru, adica 62 de cm lungime).

Orienteaza-te si dupa articolele de imbracaminte pe care le primesti si abia dupa doua, trei saptamani de la nastere sa mai achizitionezi altele. Asa poti economisi bani pe care esti tentat sa-i dai pe hainute pe care poate nici nu va apuca sa le poarte. Daca nu te poti deplasa sa cumperi din magazin, poti opta pentru a le comanda din magazinele online.

Opteaza pentru hainute fabricate din bumbac 100%. Evita orice articol de imbracaminte fabricat cu nylon, poliester, lana oricat de frumoase ar fi. Acestea din urma irita pielea bebelusului.

Hainutele trebuie spalate si calcate inainte de a imbraca bebelusul cu ele, dar mai ales calcate. Atentie sa nu spalati hainutele la temperaturi foarte mari, consultati inainte eticheta. De asemenea, ar fi bine sa va interesati care este cel mai bun detergent pentru hainute de bebelusi. Daca buzunarul va permite, puteti merge si pe varianta detergenti bio, sunt mai safe.

Ia mereu in calcul anotimpul pentru care cumperi hainutele, varsta si inaltimea copilului in sezonul in care estimezi tu ca o sa poarte respectivul articol. E toamna si vrei tu musai rochite? Cumpara insa o marime mai mare, ori sa le poarte peste alte hainute (avand in vedere ca nu tinem bebelusul afara ci la interior in marea majoritate a timpului) sau sa le poarte in primavara-vara. Gandeste-te ce varsta va avea copilul atunci si cumpara hainute potrivite pentru varsta respectiva.

La fel trebuie sa procedezi si in cazul hainutelor groase. Mai bine cumperi hainute mai mari, decat sa-i fie mici. Ai grija sa nu cumperi hainute foarte mari deoarece risti sa-i fie bune la primavara.

De asemenea, atunci cand cumperi articole care vin in contact direct cu pielea bebelusului, evita imprimeurile si body-urile cauciucate. Cel mai bine este sa alegi modelele uni simple deoarece sunt cele mai sigure pentru pielea bebelusului.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea