Social

#maternitatea giulesti #incendiu #bebelusi

Bebelusii au ars in timp ce asistentele sarbatoreau o onomastica

Asistentele din sarbatoreau onomastica unei dintre ele, in timp ce incendiul se extindea in salonul plin de bebelusi, potrivit unor surse medicale citate de Evenimentul Zilei.

Luni seara, incendiul izbucnit in sectia Terapie Intensiva a maternitatiia luat viata a trei bebelusi si a ranit inca opt, dintre care doi au incetat din viata in zilele urmatoare.

Asistenta care ar fi trebuit sa-i supravegheze pe micuti fara intrerupere ar fi fost in alt salon, sarbatorind Sfanta Maria cu colegele, spun surse medicale.

Asistenta Florentina Carstea, care era responsabila pentru cei 11 bebelusi nascuti prematur, a spus procurorilor ca parasise incaperea doar pentru cateva minute pentru a merge la toaleta.

Ancheta procurorilor nu este inca finalizata insa deja au aparut contradictii intre declaratiile asistentelor si probele adunate de anchetatori .

Procurorii au acces si la imaginile filmate de cele opt camere de supraveghere instalate pe holurile maternitatii si vor reusi astfel sa reconstruiasca exact firul evenimentelor din ziua tragediei.

 

Salvatorul ISU Dorin Olteanu a declarat, la Realitatea TV, ca nu a gasit urmele unei petreceri in niciuna dintre incaperile spitalului. "Nu erau urmele unei petreceri in vreo incapere" a spus Dorin Olteanu. 

 

Vezi imagini filmate in maternitate in timpul incendiului:

 

Citeste si

Maternitatile din Romania, pericol pentru mame si copii

Tragedie la Maternitatea Giulesti. Bebelusii morti si raniti nu au fost identificati 

Primele concluzii in cazul incendiului de la Giulesti: instalatia de aer conditionat era improvizata

Inca un bebelus ranit in incendiul de la Maternitatea Giulesti a murit 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea