Social

#gras #asigurare #bebelus #copil

Bebelus prea gras pentru a fi asigurat medical

Reformarea sistemului de sanatate din SUA castiga sustinere odata cu dezvaluirile despre practicile asiguratorilor. Un bebelus de numai patru luni nu a primit asigurare medicala , pe motiv ca este "prea gras ".

Cu o greutate de 7,7 de kilograme la varsta de patru luni, micutul Alex Lange implinea "preconditiile" obezitatii in ochii asiguratorului.

Compania Rocky Mountain Health Plans a acceptat ulterior sa-l asigure pe bebelusul gras si a recunoscut ca vechea politica "nu era una buna", informeaza Gandul.

incearca de mai multe luni sa-si impuna ideile pentru universalizarea asigurararilor medicale, dar reforma nu este agreata de multi americani, chiar daca nu se apropie de sistemele din Canada sau UE.

Cetatenii ar suporta singuri costul asigurarii medicale in noul sistem, fata de conditiile actuale, in care angajatorul plateste.

Sistemul medical american ucide

Un studiu al Universitatii John Hopkins a aratat ca, in 2009, un sfert din pacientii americani nu au incredere in medici si, in consecinta, multi nu cumpara medicamentele prescrise.

Atitudinea americanilor pare intemeiata daca luam in considerare o cercetare din 2000, care arata ca 106.000 de americani au murit in acel an din cauza reactiilor adverse la medicamentele prescrise, in timp ce 80.000 au decedat din cauza infectiilor luate din spitale. Dintr-un total de 250.000 de morti cauzate de sistemul sanitar , 45.000 au murit din cauza erorilor din spitale, 12.000 dupa operatii care nu erau necesare si 7.000 din cauza prescrierii de medicamente gresite.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea