Social

#copil #bebe #gigant #flamanzi #nastere

Bebe-gigant de 6,300 kg nascut in localitatea Flamanzi

O fetita din localitatea Flamanzi, nascuta in maternitatea din Botosani, cantareste inca de la nastere 6,300 kg. Bebelusul-gigant adus pe lume prin cezariana a reusit sa-i uimeasca atat pe parinti, cat si pe medici.
 La 24 de ore de la nastere, micuta arata ca un copil de trei luni. Mama bebelusului are 39 de ani si mai are inca patru copii acasa.

Femeia nu se astepta la asa ceva, pentru ca ceilalti micuti au avut la nastere cel mult jumatate din aceasta greutate.

Fetita a fost dusa in incubator pentru evitarea complicatiilor.

"Bebelusii cu greutate asa de mare sunt predispusi la hipoglicemie si pot sa aiba convulsii si poate sa afecteze dezvoltarea ulterioara a copilului", a declarat medicul neonatolog Tanasache Rodica, citata de Realitatea TV.

Bebelusul va ramane sub supravegherea medicilor inca doua zile.
Doctorii spun ca nu-si faci griji in ceea ce priveste starea ei de sanatate. Fetita este perfect sanatoasa, mama nu este diabetica si nici nu a facut vreun tratament hormonal pe perioada sarcinii, ci asa cum povesteste chiar ea, timp de noua luni a mancat pe saturate tot ce i-a poftit inima.

Anul 2008 se pare ca este anul bebelusilor-gigant. De la inceputul acestui an s-au mai inregistrat doua cazuri de nou-nascuti ce au depasit greutatea de 6 kilograme . In luna martie, la Maternitatea “ Buna Vestire ” din Galati, a aparut pe lume “micutul” Andrei ce avea la nastere 6,400 kg, iar la maternitatea din orasul Calinesti judetul Arges “campionul” la greutate a fost un baietel de 6,200 kg.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea