Social

#hrana covid #Beatrice Mahler #pacienti covid

Beatrice Mahler: Cat costa alocatia zilnica pentru un bolnav de COVID

Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta” a dezvaluit intr-o postare pe Facebokk cati bani sunt alocati zilnic pentru un bolnav de COVID. Costul este mai mare in cazul persoanelor care sufera de diabet zaharat sau tuberculoza. Managerul de la Nasta spune că suma este insuficientă, mult sub nevoia reală a unui pacient.

”Am văzut în spaţiul public diverse discuţii despre câţi bani sunt alocaţi pentru alocaţia de hrană a fiecarui bolnav. Consider că şi la noi la Institutul Marius Nasta, costurile celor trei mese zilnice sunt din păcate extrem de reduse conform alocării bugetare (HG 851/2018), adică a banilor pe care noi ca spital îi primim pentru a asigura mâncarea pacienţilor.

Un pacient bolnav de COVID are alocat astăzi pentru cele 3 mese, fix 10 lei/zi regim comun, 15 lei/zi pentru pacientul care are şi diabet zaharat sau 16 lei/zi pentru pacientul cu tuberculoză”, afirmă medicul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea