Social

#Beatrice Mahler #coronavirus #declaratii #familii #spital

Beatrice Mahler: "Acum ajung la spital familii intregi"

 

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitala, atrage atentia ca numarul cazurilor de infectii cu coronavirus este in crestere accelerata. Daca anul trecut, ajungeau la spital pacienti mai in varsta, in acest val trei al pandemiei familii intregi ajung la spital. De asemenea, medicul atrage atentia ca foarte multe persoane ajung in stare grava la spital, iar multi pacienti se testeaza acasasi refuza sa declare ca sunt bolnavi de COVID.

"Pe de o parte, numarul de cazuri care sunt in spital este mare si sunt cazuri mult mai grave, cu o evolutie rapid spre deteriorare. Pe de alta pare, sunt foarte multi pacienti si nu vorbim de un membru al familiei, ci familii intregi. Primim telefoane, sunt cel putin 4-5 familii pe zi care solicita ajutorul, familii cu mai multi membri bolnavi. Sigur, intensitatea bolii variaza in cadrul aceleiasi familii”, a declarat managerul de la Marius Nasta.

"Este o presiune extrem de mare legata de pacientii care au nevoie de asistenta medicala, legat de cazurile care ajuns cu necesar crescut de oxigen, pacienti pentru care trebuie in fiecare noapte sa suplimentam numarul de paturi. Noaptea trecuta am avut zece paturi suplimentate, dar poate ca asta nu e atât de neobisnuit pentru ca am mai trait in noiembrie. Ce e diferit in acest moment este ca pe aceasta sectie COVID, unde avem un normativ de personal al unei sectii obisnuite, avem 10 pacienti care ar putea in orice moment sa ocupe un loc in Terapie Intensiva, unde asistam pacientii cu ajutorul medicilor de la Terapie Intensiva, vorbim de proceduri de ventilatie non-invaziva, e adevarat, nu sunt pacienti intubati, dar sunt pacienti gravi, pacienti critici si atrag atentia ca aceasta ingrijire noi trebuie sa o facem cu un personal deficitar si atunci nu ne miram de nemultumirea care apare ca urmare a timpului scurt pe care personalul poate sa il aloce unui pacient”, a mai spus Mahler.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea