Social

#bcr #criza economica #disponibilizari masive #sustenabilitate

BCR face disponibilizari masive. Afla cati oameni vor fi afectati de aceasta masura!

BCR, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata bancara din Romania, anunta disponibilizari masive in urmatoarele 12-18 luni. Tomas Spurny, presedintele bancii, a declarat luni ca BCR va disponibiliza 1.600 de angajati si va inchide peste 60 de sucursale neprofitabile. Astfel, numarul de angajati va scadea de la 9.100 la 7.500.

Oficialul spune ca masura a fost luata deoarece, in urma crizei economice, modelul de afacere s-a modificat, iar pentru ca aceasta sa fie sustenabila se impune o reducere a costurilor cu 250 de milioane de lei in urmatorii doi ani.

Tomas Spurny a declarat ca strategia de dezvoltare a BCR pentru urmatorii cinci ani a fost adoptata recent, iar acest plan de restructurare inca nu a fost discutat cu cele trei sindicate ale institutiei bancare.

"Orice faci trebuie sa ai tot timpul in minte sustenabilitatea. Unele lucruri tin putin, altele functioneaza pe termen lung. Daca actionezi repede fara ideea de sustenabilitate in minte, atunci creezi bule speculative (...) Oricine este intelept va vedea ca cel mai important este cum le asiguri un viitor bun celor 7.500 de oameni care raman in banca", a mai spus presedintele BCR.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea