Social

BCE vede "semne de imbunatatire" in activitatea bancilor europene

Banca Centrala Europeana sesizeaza "mai multe semne de imbunatatire " in situatia bancilor europene, dar recunoaste ca au fost fragilizate de stagnarea economica, a precizat miercuri Edgar Meister, presedinte al Comitetului de supraveghere bancara al BCE, citat de AFP.

"Nu credem ca stabilitatea sectorului bancar european este amenintata . In fapt, vedem mai multe semne de imbunatatire", a spus oficialul BCE in cadrul unei conferinte de presa tinute la Frankfurt.

"Bancile din Uniunea Europeana au reusit sa-si imbunatateasca rentabilitatea in primul semestru" al anului, a precizat Meister, subliniind in principal reducerea creantelor indoielnice, gratie noilor strategii de gestionare a riscurilor, dar totodata si nivelul scazut al dobanzii, care faciliteaza rambursarea datoriilor debitorilor.

BCE a apreciat si masurile de reducere a costurilor luate de catre banci, precum si capacitatea acestora de a mentine niveluri bune de solvabilitate .

"In acelasi timp, nu trebuie sa pierdem din vedere ca bancile au suportat deja aproape trei ani de crestere economica slaba, care le-a redus capacitatea de a suporta noi socuri", a avertizat Meister, refuzand insa numirea unor anume tari.

Bancile europene ar putea sa se confrunte cu dificultati in special in cazul "unei relansari economice mai lente decat era prevazut, ceea ce ar putea avea un impact negativ asupra activitatilor bancilor de retail", a subliniat oficialul BCE.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea