Social

#coca-cola #bauturi racoritoare # ingrediente coca cola

Bauturile Coca-Cola isi schimba gustul? Un ingredient controversat va fi eliminat

In urma numeroaselor petitii online cu privire la un aditiv continut de bauturi precum Fanta si Powerade, produse de Coca-Cola, managerii companiei vor sa renunte la acest ingredient pana la sfarsitul anului, arata BBC.

Este vorba despre uleiul vegetal bromurat sau BVO, folosit in compozitia sucurilor si bauturilor sportive pentru a pastra aromele artificiale chimice. "Toate produsele noastre, inclusiv cele care contin uleiul vegetal bromurat, sunt si au fost mereu sigure de consum si in conformitate cu regulile si legislatia tarilor in care sunt vandute. Calitatea si siguranta de consum reprezinta prioritatea noastra numarul unu", a declarat Josh Gold, reprezentant Coca-Cola, intr-un comunicat de presa.

Si cei de la Pepsi au luat aceeasi decizie in urma cu un an pentru bautura Gatorade si urmeaza sa renunte la folosirea BVO ca ingredient si pentru Mountain Dew si Amp Energy.

Potrivit unor cercetari medicale, consumul excesiv de bauturi racoritoare care contin ulei vegetal bromurat ar duce la probleme de sanatate precum leziuni ale pielii, pierderea memoriei si tulburari nervoase. 

In Romania, potrivit Coca-Cola, nu se comercializeaza bauturi cu acest ingredient-problema. Iata si pozitia oficiala a companiei: „Desi uleiul vegetal brominat (BVO) nu este folosit in nici una dintre bauturile pe care le comercializam pe pietele europene, acesta este folosit in unele bauturi din portofoliul nostru, comercializate in alte piete din lume, ca stabilizator de aroma, cu rolul de a preveni separarea anumitor ingrediente. Toate bauturile noastre, inclusiv cele care contin BVO, sunt si au fost intotdeauna sigure pentru consum si respecta toate reglementarile din tarile in care sunt comercializate. Siguranta si calitatea produselor reprezinta principala noastra prioritate.


Foto: pizzacluj.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea