Social

Batalia pentru primarii

Nu m-a surprins sa-i vad pe analistii cafenelelor din Dorobanti , unde fitele isi arata chilotii, iar jurnalistii, stapinii, scriind dispretuitor despre numarul de primarii obtinut de PSD dup cele doua tururi de scrutin: 1.138 fata de 908 PD-L si 706 PNL. Argumentul acestui dispret: e vorba despre primarii de sate si orasele dobindite de PSD, in timp ce orasele mari au fost cucerite de PD-L.

Dincolo de faptul ca primariile de orase mari au fost impartite intre PSD si PD-L , argumentul arata inca o data prapastia dintre Romania de dincolo de Chitila si Romania bordelului politic analitic.

Indiscutabil, scrutinul local a avut o miza in sine: cistigarea primariilor si sefiilor de consiliu judetean. Dincolo de aceasta miza exista o alta, la fel de importanta: parlamentarele din acest an. Ce a aratat scrutinul de la 1 iunie 2008? Colosala importanta a scoaterii oamenilor la vot. Au iesit, practic, doar alegatorii mobilizati de structurile din teritoriu . Nu e de mirare astfel ca PSD si PD-L s-au situat pe primele doua locuri. Desprinse din FSN, cele doua sint formatiuni cu structuri puternice in teritoriu. Nu e de mirare scorul exceptional obtinut de un partid precum PNL.

 

Continuarea in Jurnalul National  


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea