Social

Bataie la Stefanesti intre rude cu optiuni electorale diferite

Fierbere mare in patru comune din Romania unde satenii ies din nou la vot pentru a-si alege primarii. Incidentele au aparut de la primele ore dupa deschiderea urnelor din Stefanesti . Doi veri, aflati in tabere politice diferite, s-au luat la bataie.

In doua comune se organizeaza un tur suplimentar pentru ca alegerile au fost anulate pe motiv de frauda. In alte doua localitati se repeta turul al doilea pentru ca aspirantii la fotoliul de primar au iesit la egalitate.

La doua ore dupa deschiderea urnelor, spirite agitate la Stefanesti

Doi veri, simpatizanti ai partidelor contracandidate la administratia locala, s-au luat la bataie intr-un bar din localitatea ilfoveana Stefanesti. Motivul - fiecare dintre ei dorea sa-si duca bunicul la sectia de vot. Pentru ca nu s-au inteles cu vorba buna, cei doi au apelat la pumni.

Politia a intervenit imediat, iar cei doi au primit cate o amenda de 500 RON pentru deranjarea linistii publice. Cei doi au refuzat sa depuna plangere unul impotriva celuilalt.

In Stefanesti, localitate cunoscuta pentru violentele iscate la scrutinul din 1 iunie, peste 130 de jandarmi si politisti supravegheaza zona pentru ca alegerile sa se desfasoare fara incidente.

Oamenii s-au calcat in picioare in primul tur de scrutin organizat la Stefanesti. La inchiderea urnelor, jumatate dintre alegatori nu pusesera stampila. Oamenii au fost la un pas sa se ia la bataie, insa au fost impiedicati de fortele de ordine.

Suparati, alegatorii s-au impartit in doua tabere si au protestat in strada. Dorinta apriga a locuitorilor din Stefanesti de a vota ar avea ca justificare mita pe care ar fi primit-o de la cei doi candidati la fotoliul de edil al comunei. BEC a decis repetarea alegerilor. Acum doua saptamani nici unul din cei doi candidati nu si-a adjudecat fotoliul de primar.

Aglomeratie mare la urnele din Sascut

Lupta pe muchie de cutit la Sascut, in judetul Bacau, unde alegerile de acum doua saptamani au fost anulate si se repeta astazi. Dupa trei ore de la deschiderea urnelor, la o sectie de votare , prezenta la urne a fost de peste 20% din electorat. Scrutinul nu a fost lipsit de incidente. Presedintele sectiei de vot a sesizat disparitia unei stampile , iar autoritatile ancheteaza acum persoana suspecta.

Pe 15 iunie, intre cei doi candidati la primarie, diferenta a fost de numai cinci voturi. Cel care a pierdut a depus contestatie, pe motiv ca urna mobila a fost solicitata de mai multi oameni care nu aveau dreptul sa voteze la domiciliu.

La Sascut sunt 8232 de alegatori. Pe 15 iunie, s-au prezentat la urne 90 la suta. Un procent nu prea mare pentru Sascut: la referendumul de acum un an, pentru demiterea presedintelui Romaniei, prezenta a fost de suta la suta. Si tot la turul doi de pe 15 iunie, nu au lipsit nici incidentele electorale: un politist a depus plangere ca ar fi fost lovit de unul din candidati.

Afise electorale in apropierea unei sectii de votare din Poeni

Nereguli si la Poeni. In apropierea unei sectii de votare se regasesc bannere si afise cu cei care se dueleaza pentru fotoliul de primar. Intrecerea continua si in randul alegatorilor. Peste 200 de localnici au fost prezenti la urne in primele ore ale scrutinului. Un barbat care a votat la turul II al alegerilor sustine ca acum nu i se permite sa voteze pe motiv ca si-a schimbat domiciliul dupa 1 iunie 2008.

La alegerile de acum o saptamana a fost revolta mare in Poeni. Candidatul PD-L a iesit invingator in fata contracandidatului de la PSD la o diferenta de numai un vot.

Biroul Electoral Judetean i-a anulat insa votul, cei doi ajungand la egalite cu 802 voturi. Asa ca, astazi, cei doi se arunca din nou in valvataia electorala, pentru al treilea tur de scrutin. Comuna Poeni are peste 3200 de locuitori si este o localitate preponderent petroliera. Localitatea este formata din satele Banov, Bratesti, Catunu, Poeni, Preajba, Tavarlau si Vatasi.

Pentru a treia oara in aceasta luna, locuitorii din comuna gorjeana Arcani merg la urne. In cel de al doilea tur de scrutin , desfasurat pe 15 iunie, candidatii PSD si PNG au primit acelasi numar de voturi.

Acum doua saptamani, fotoliul de edil parea sa-i revina candidatului PNG, Vasile Popescu. Acesta avea doar un vot avans fata de contracandidatul sau, Daniel Drumen, primarul in functie. Renumararea optiunilor electorale ale locuitorilor comunei a dus la anularea a cinci voturi, trei de la Popescu si doua de la Drumen.

Astfel, cei doi au ajuns la egalitate, fiecare cu cate 434 de voturi valabil exprimate. Decizia BEC a creat tensiuni in comuna, iar sustinatorii celor doi au iesit in strada, acuzandu-se reciproc de frauda. Presedintele PNG Gorj, Nicolae Mischie, a organizat chiar si un miting in fata prefecturii. Pentru scrutinul de astazi de la Arcani au fost tiparite 1.200 de buletine de vot , la urne fiind asteptati cei circa 1000 de locuitori cu drept de vot.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea