Social

#traian basescu constitutie #traian basescu premier #anca alexandrescu #adrian nastase

Basescu vrea sa fie premier, nu presedinte

Mandatat de Guvern, presedintele Traian Basescu i-a luat locul lui Boc si s-a dus la palatul Victoria ceea ce, in opinia consilierei lui Adrian Nastase, Anca Alexandrescu, inseamna ca Traian Basescu isi doreste sa fie mai mult premier decat presedinte.

"Mai degraba, eu am impresia ca Traian Basescu isi doreste sa fie mai mult premier decat presedinte. Nu cred ca s-a decis inca ce cale va urma. Depinde de evolutia situatiei economice si de cat de bine vom trai in 2009. Si, dupa cum arata ultimele raportari si previziuni , nu vom trai foarte bine.

Si atunci cum putem crede ca Traian Basescu ar risca sa piarda alegerile prezidentiale, cand el isi asuma de trei ori pe zi masurile dure pe care Guvernul este nevoit sa le ia? Nu ar fi mai comod si mai sigur sa sustina pe altcineva la presedintie, din alt partid, un personaj pe care il manevreaza deja destul de bine?", scrie consiliera lui Adrian Nastase, Anca Alexandrescu, pe blogul sau.

Un scenariu pe care il propune anca alexandrescu este intoarcerea lui Traian Basescu in partidul sau si preluarea Executivului. Asta desi seful statului a spus in cadrul unei emisiuni ca nicio functie nu pare la fel de interesanta dupa ce ai fost presedinte.

"'Daca o astfel de majoritate nu va reforma Romania, ea nu se justifica. Devine doar o majoritate clientelara, care si-a impartit niste posturi'. Si cum nu cred ca in cateva luni de zile acest lucru poate fi posibil, ma gandesc la faptul ca presedintele pregateste un anumit moment. Sa nu uitam ca mai toti ministrii PD-L sunt greii partidului pe care Traian Basescu nu ii mai are demult la suflet. Si sa luam in calcul si micile framantari din interior provocate de nemultumirile PLD.

La un moment dat, aceste lucruri pot completa un scenariu in care presedintele se intoarce la partid, face curatenie si preia conducerea Executivului. Sa ne amintim ca la ultima aparitie in emisiunea lui Radu Moraru , Traian Basescu a spus ca nici nu stie daca va mai candida", explica Anca Alexandrescu. Daca pe unii inca ii mai mira ca presedintele Traian Basescu si-a vazut visul cu ochii - PD-L la guvernare si emil boc premier -, seful statului vrea acum sa modifice Constitutia. Nu de ieri sau de de alaltaieri, cu de azi, spune consiliera lui Nastase.

"Nimic din ceea ce face presedintele Basescu in ultima perioada nu ar trebui sa ne mire . Si totusi, jurnalistii, comentatorii politici dar si oamenii neimplicati continua sa fie surprinsi de ideile si actiunile presedintelui Romaniei. Nimic din ceea ce a facut in ultimele luni nu mi se pare ciudat. Este stilul sau, nimic mai mult. Noi suntem cei care se comporta "ciudat".

Omul si-a vazut visul cu ochii si se poarta ca atare. Ne miram ca vrea sa modifice Constitutia. Dar Traian Basescu vorbeste despre acest lucru de cel putin 4 ani", potrivit Ancai Alexandrescu. Consiliera lui Nastase mai considera ca schimbarea Constitutiei nu este acum o prioritate pentru Romania, ci doar pentru Traian Basescu, care doar incearca sa ne indrume pe o pista falsa.

Ultimele luni din politica romaneasca par insa sa-si fi lasat amprenta asupra popularitatii presedintelui Basescu: "din cate stiu, ultimele sondaje indica o scadere dramatica a increderii in Traian Basescu ca urmare a aliantei PD-L cu PSD. Deci alegerile anticipate ar fi cea mai nefericita alegere pentru partidul sau preferat".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea