Social

#drapel #arborare #1 decembrie #traian băsescu

Basescu vrea drapele nationale la geamurile romanilor, de 1 Decembrie

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca s-ar bucura ca de Ziua Nationala a Romaniei, pe 1 Decembrie, romanii sa arboreze la balcoane si ferestre drapelul national.

"Daca ziua are o semnificatie profunda in sufletele noastre, cred ca nu ar fi cel mai rau lucru daca, incepand de astazi, de maine, la balcoane, la geamuri, ar aparea drapelul national, de care suntem legati", a spus seful statului , care a participat, vineri, la vernisajul expozitiei "90 de ani de la Marea Unire ", gazduita de Muzeul National de Istorie al Romaniei.

In discursul sau, seful statului s-a aratat convins ca valorile care i-au insufletit pe romani in 1918 "sunt la fel de prezente si astazi in spiritul romanilor, al romanilor din tara si diaspora".

"In numele aceluiasi ideal al unitatii si solidaritatii, vom accepta provocarea de a construi, impreuna, binele nostru, ca natiune europeana", a mai spus Traian Basescu, subliniind totodata ca Marea Unire de la 1 decembrie 1918 reprezinta implinirea celui mai inalt ideal national al poporului roman. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea