Social

Basescu vrea alte legi pentru Radio si TV

Presedintele Traian Basescu a trasat sarcini si a dat avertismente Guvernului, ieri, la cea de-a treia participare a sa la o sedinta a Executivului.

Presedintele le-a cerut ministrilor sa rezolve restantele primului an de guvernare, cum sint: depolitizarea conducerii Radioului si a Televiziunii publice prin modificarea legilor de organizare a acestora (cerinta insistenta a sa sustinuta de PD) si adoptarea Legii de desfiintare a duty-free -urilor.

Basescu i-a indemnat pe membrii Guvernului sa nu abandoneze promisiunile asumate prin programul de guvernare si prin cel electoral, dar si sa continue reformele pentru integrarea in UE, in 2007. El le-a spus ministrilor ca, avind in vedere nevoile si interesele romanilor, e prea putin sa reducem totul doar la obiectivul integrarii in UE. Totodata, Basescu a atentionat ca privatizarea unor societati nu trebuie sa mai includa si suprafetele mari de pamint pe care le detin, ci doar strictul necesar.
El a propus ca Academia Romana sa isi mentina autoritatea asupra Spitalului Elias, recomandind Ministerului Sanatatii sa negocieze cu aceasta situatia spitalului. Pe de alta parte, presedintele a solicitat Guvernului sa analizeze necesitatea privatizarii imediate a Romgaz, cerind sa fie dezvoltate resursele energetice proprii pentru a anula relativa dependenta energetica a Romaniei pe timp de iarna. (A.M., C.O.)


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea