Social

Basescu vede PD-L minoritar la guvernare in toamna

Intr-un interviu acordat unui post de televiziune iesean, seful statului spune ca daca democrat-liberalii vor obtine macar 40% la parlamentare.

De la Iasi, seful statului le face democrat-liberalilor planuri de guvernare. Asta daca democratii vor putea face macar 40% la alegerile parlamentare din toamna acestui an. "Perspectiva imediata, alegerile legislative, va gasi doua partide cu structuri teritoriale foarte puternice si un al treilea care va avea rolul de mediere , daca PD-L nu va obtine 50 de procente.

Dar daca a obtinut 31% pe structuri teritoriale foarte slabe in 2004, am sentimentul ca ar putea obtine o victorie politica foarte mare la alegeri. (...) In cazul in care nu va exista un partid cu 50%, putem imagina si o guvernare puternica minoritara, un partid care prin redistribuire ar atinge peste 40 de procente in Parlament.Ar putea reprezenta o solutie de guvernare puternica.

Avem acum o guvernare cu 20%, daramite una cu 40 si ceva de procente prin redistribuire. Nu m-ar ingrijora neaparat sau nu prefigurez, in momentul de fata, o solutie a aliantelor", a declarat seful statului la postul de televiziune iesean Tele M, informeaza corespondentul NewsIn.

Basescu a mai spus ca rezultatele primului tur al alegerilor locale arata o asezare a scenei politice, tara fiind impartita intre doua mari partide: PD-L si PSD. "Am vazut tot felul de aprecieri a primului tur. Eu cred ca sunt bune si reflecta o asezare a vietii politicii romanesti.

Ca observator al vietii politice romanesti, va spun ca este pentru prima data cand doua partide au o puternica structura teritoriala, in conditiile in care, pana acum, PSD avea monopolul structurilor in administratia locala.

In momentul de fata, tara a fost impartita intre doua mari partide, PD-L si PSD, cu un usor avantaj, din punctul de vedere al voturilor, pentru PD-L, dar mai este competitia turului II pentru marile orase ", a mai spus seful statului.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea