Social

Basescu: "Taxa auto e buna pentru Citroen"

Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a multumit presedintelui Traian Basescu pentru ca este prezent la ceremonia de preluare a Automobile Craiova de catre Ford, apreciind ca acesta a inteles astfel, in final, ca taxa auto este utila si nu reprezinta o ambitie personal.

"Sa nu facem din Romania un urias talcioc de masini vechi aduse din Europa, ci sa avem incredere in industria noastra capabila sa produca pentru piata interna si export, devenind astfel cel mai important constructor de automobile din Europa de sud-est", a spus premierul.

In replica, seful statului i-a spus premierului ca nu stie cat de importanta este taxa auto si cat de mult a ajutat acest lucru Ford, dar cu siguranta Citroen a fost ajutata: „Nu stiu cum a ajutat pana acum taxa auto Ford, dar deocamdata Citroen este puternic protejata”.

Calin Popescu Tariceanu i-a raspuns presedintelui Basescu ca firmele constructoare de drumuri, "prietene" ale sefului statului, isi majoreaza anual cifra de afaceri prin licitatii adjudecate la preturi duble.

"Imi pare rau ca presedintele nu a inteles de ce am venit, dar sint convins ca dumneavoastra ati inteles cit de importanta este aceasta taxa auto", a continuat Tariceanu

Traian Basescu a revenit la microfon, in fata celor aproximativ o suta de angajati ai fabricii de automobile, spunand: "Dumneavoastra stiti care este obiceiul unui comandant de nava? Sa duca nava la tinta si sa o puna la chei . Domnul prim-ministru era langa mine. Acum a plecat".

Dupa-amiaza, in fata liderilor PNL Craiova premierul i-a dat o noua replica presedintelui Traian Basescu.

"Interesele economice ale Romaniei sunt mai importante decat cateva sute de voturi ieftine pe care le poti culege cu un discurs populist si demagog. Astazi, la mana intinsa pe care i-am adresat-o presedintelui, ce-am avut parte? De o lovitura sub centura, de acuzatii mincinoase, de calomnii la adresa mea fara niciun fundament, in stilul propriu al lui Basescu", a declarat Calin Popescu Tariceanu.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la
Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea