Social

Basescu si Nastase au cheltuit mai mult decit au incasat

Traian Basescu si Uniunea PSD+PUR au cheltuit cele mai mari sume in campania electorala din 2004. Curtea de Conturi a dat ieri publicitatii situatia donatiilor, cheltuielilor si veniturilor din campania electorala.
Pentru campania pro-Basescu s-a cheltuit aproape cit pentru toti ceilalti candidati la presedintie la un loc. Doar la numarul de afise Basescu a fost depasit de Gigi Becali. Pe linga donatiile de 10,5 miliarde de lei, actualul presedinte al Romaniei a beneficiat de peste 22 de miliarde de lei venituri, insa a cheltuit mai mult: 44,5 miliarde de lei. Numarul de afise - 1,5 milioane.

Campania pentru Adrian Nastase a fost ceva mai modesta: donatii de 2,3 miliarde de lei, venituri de 8,5 miliarde de lei, cheltuieli de peste 27 de miliarde de lei. Pe locul trei se situeaza Corneliu Vadim Tudor, urmat de Marko Bela, care nu a beneficiat de donatii, iar la capitolul afise sint trecute doar sapte bucati. Gheorghe Ciuhandu a avut donatii de un miliard de lei, insa nu ar fi beneficat de nici un afis, daca e sa ne luam dupa declaratiile date la Curtea de Conturi.

In ceea ce priveste cheltuielile pe partide, Uniunea Nationala PSD+PUR a primit donatii in valoare de peste 13,5 miliarde de lei, veniturile au fost de 58 de miliarde, iar cheltuielile de 60 miliarde de lei. Alianta PNL-PD a avut donatii de 40 de miliarde de lei, venituri de 46 de miliarde si cheltuieli de 48 miliarde lei. In prezent, Curtea de Conturi desfasoara controale financiare la partidele parlamentare, pentru a verifica documentele justificative pe baza carora au fost intocmite rapoartele financiare depuse. Reamintim ca saptamina trecuta, Pro Democratia a anuntat ca jumatate din banii cheltuiti de partidele politice in campania electorala ar putea fi trecuti in categoria banilor negri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea