Social

Basescu si Gusa se contreaza in fata studentilor

 Presedintele Traian Basescu si liderul Partidului Initiativa Nationala, Cozmin Gusa , prezenti, ieri, la lucrarile Congresului Studentilor din Romania, au avut un schimb de replici legat de varsta liderului PIN, dupa ce acesta din urma si-a inceput discursul cu o gluma care facea referire la seful statului.

Astfel, Cozmin Gusa a spus un banc ce reda un dialog imaginar dintre un turist roman si unul american, legat de valorile nationale ale fiecaruia. Astfel, americanul ar fi spus ca SUA il au pe George W. Bush, dar si pe artistii Stevie Wonder , Bob Hope si pe Johnny Cash .

Interlocutorul sau a replicat ca Romania il are pe Traian Basescu, 'but no wonder, no hope and no cash' ('dar nu are minune, speranta si bani'- n.red.). Gluma, bazata pe un joc de cuvinte, porneste de la faptul ca numele de familie ale artistilor americani amintiti inseamna: minune, speranta si bani.

La randul sau, vorbind despre modul in care este administrat patrimoniul campusurilor in Romania, seful statului a spus ca acestea sunt 'gestionate de oameni de varsta domnului Gusa, de peste 40 de ani, care spun tot timpul ca sunt tineri, dar au trecut de varsta tineretii'.

Referirea la liderul PIN a fost reluata si mai tarziu, cand Traian Basescu a abordat tema nepotismului in sistemul de invatamant.

'Cum spunea domnul Gusa - a avut o bursa, dar i-a luat-o cineva. De asta s-a dus pe urma la Moscova la studii, se pare, sau a devenit apropiat de Moscova. Insa daca nu a avut sanse sa mearga in America, trebuia sa aiba optiuni', a spus Traian Basescu, facand referire la faptul ca Gusa a precizat ca, in studentie, a fost acordata altcuiva, in mod nedrept, o bursa in SUA pe care o obtinuse el de fapt.

Mai apoi, in momentul in care presedintele a vrut sa raspunda intrebarilor adresate din sala, Gusa a dorit sa intervina, precizand ca are 37 de ani, nu 40, si ca nu a studiat la Moscova, ci in SUA.

Presedintele Basescu l-a rugat insa pe Gusa sa permita studentilor sa ii adreseze intrebari, avand in vedere ca liderul PIN are la dispozitie spatiul din presa. 'Mergeti in fiecare seara la tv si tot vorbiti despre mine, cred ca trebuie sa acordam prioritate studentilor de 20 si ceva de ani si nu celor de 40', a spus Basescu.

Gusa a mai replicat ca la televiziuni, el si Traian Basescu 'au statut egal de invitati'.

Uniunea Studentilor din Romania a organizat, sambata, la Palatul Parlamentului, un prim Congres al Studentilor din Romania, la care au participat aproximativ sase sute de lideri ai studentilor din tara.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea