Social

#unirea principatelor #iasi #manifestari dedicate unirii #24 ianuarie #traian băsescu

Basescu se duce la Iasi pentru a sarbatori Unirea Principatelor

Reprezentantii municipalitatii iesene au anuntat, joi, ca presedintele Romaniei Traian Basescu va participa, sambata, la Iasi, la manifestarile din Piata Unirii dedicate implinirii a 150 de ani de la Unirea Principatelor .

Primarul Gheorghe Nichita a mai spus ca si alte oficialitati centrale, inclusiv ministri, vor fi de asemenea prezente la Iasi.

Cel mai bine reprezentati vor fi social-democratii, acestia avand in program si o intalnire politica cu sefii organizatiilor PSD din Moldova, transmite NewsIn.

Manifestarile din ziua de 24 ianuarie vor debuta cu recitarea textului "Proclamatia 1861 - recunoasterea oficiala a infapturii Unirii" de catre maestrul Petrica Ciubotaru de la Teatrul National din Iasi. Ulterior, potrivit programului intocmit de municipalitatea ieseana, vor lua cuvantul in Piata Unirii primarul Gheorghe Nichita, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase , presedintele Senatului, Mircea Geoana, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan, si seful statului, Traian Basescu.

Discursurile, care se vor desfasura pe parcursul a 60 de minute, vor fi urmate de ceremonialul religios Te Deum, ceremonialul depunerii de coroane, defilarea Garzii de Onoare, Hora Unirii si momentul folcloric "Noi suntem romani!".

In a doua parte a manifestarilor, oficialitatile se vor deplasa la biserica " Trei Ierarhi " pentru depuneri de jerbe la mormantul domnitorului Al.I.Cuza. Ziua de 24 ianuarie se va incheia cu ceremonialul militar al Retragerii cu Torte si un concert al artistilor Stefan Banica jr., Loredana Groza si Morandi, evenimente ce vor avea loc in seara zilei. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea