Social

#politica #aderare schengen #traian băsescu #declaratie traian basescu

Basescu, prima declaratie de la intoarcerea la Cotroceni: Aliatii nu au motive sa ne respinga intrarea in Schengen

Presedintele Traian Basescu a facut, marti, prima declaratie oficiala de la revenirea la Cotroceni. Seful statului participa la Reuniunea Anuala a Diplomatiei, ocazie cu care a abordat si subiectul aderarii Romaniei in spatiul Schengen.

Traian Basescu a declarat ca aliatii si prietenii Romaniei nu au motive pentru a respinge aderarea la Schengen a tarii noastre, precizand ca institutiile statului de drept au functionat "corect", in pofida actiunilor "ilegale" ale politicienilor, informeaza Mediafax.

"Aliatii si prietenii nostri nu au motive sa ne respinga intrarea in Schengen. Proba este ca institutiile statului de drept au functionat chiar daca politicienii si-au asumat actiuni ilegale. Este un punct de vedere pe care va rog pe toti ambasadorii sa il sustineti", a afirmat presedintele.

Totodata, Traian Basescu a mentionat ca misiunea diplomatiei este aceea de a redeschide dialogul cu statele europene si cu institutiile UE, cu atat mai mult cu cat exista discutii organizate in capitale europene, despre situatia din Romania, la care tara noastra nu a fost invitata.

Foto: stareanatiunii.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea