Social

#neconstitutional #investitura ministri #prezenta traian basescu #adrian nastase

Basescu nu avea ce cauta la instalarea lui Diaconescu si Stanisoara

Fostul premier Adrian Nastase califica drept neconstitutionala prezenta sefului statului la ceremoniile de instalare in functie a ministrilor Apararii si Afacerilor Externe, Mihai Stanisoara si respectiv Cristian Diaconescu.

Nastase spune ca prin aceasta aparitie, Basescu da impresia ca si-a rezervat aceste domenii. "Poate sa insemne participarea lui Basescu la investirea ministrului de Externe si a ministrului Apararii, incercarea de a transforma aceste zone in domenii rezervate ale lui Traian Basescu, in timp ce Emil Boc, ca sef al guvernului, s-ar ocupa numai de administrarea economiei interne?

Este posibil ca PSD si PDL sa accepte o astfel de rescriere a Constitutiei? Nu stiu. Deocamdata, nu a existat nicio reactie in legatura cu aceasta actiune neconstitutionala a lui Basescu", scrie presedintele Consiliului National al PSD pe blogul sau. In opinia lui Nastase, seful statului "nu are ce sa caute la instalarea ministrilor, acest rol revenind primului-ministru sau persoanei desemnata de el dintre membrii cabinetului - ministri de stat, viceprim-ministri".

Nastase aminteste si de prevederile constitutionale pe care Traian Basescu le-a invocat in timpul discutiilor pe tema formarii Cabinetului. "Pe de o parte, articolele invocate de presedinte pe toata perioada discutiilor despre formarea Guvernului (mai ales articolul 103) nu contin nicaieri termenul de 'negocieri'. Presedintele se consulta cu partidele politice (care au deci rolul decisiv in schitarea noului Guvern; ele negociaza intre ele, si nu cu presedintele), el formalizand doar mesajul primit de la formatiunile politice.

Pe de alta parte, mi se pare grav faptul ca negocierile invocate de Traian Basescu sunt mai degraba negocierile pe care partidele (sau diversi lideri ai lor) le-au avut cu el si nu intre ele. Cam asa se rescrie Constitutia...", mai scrie liderul PSD.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea