Social

Basescu: Nu am atacat presa, ci practica "tonomatelor"

Presedintele Traian Basescu a afirmat, azi, ca, prin declaratiile facute vineri seara, nu a atacat presa in ansamblul sau, ci ''practici din presa, practica tonomatelor''.

''Ii bagi pachetelul cu euro la inceputul lunii si-ti vorbeste pe televizor toata luna spre bucuria patronului. Aceasta practica am atacat-o, nu presa. Daca va uitati azi, vedeti ca presedintele ataca presa. Nu, presedintele are drept la replica. Pentru unii dintre ei presedintele nu are acest drept. Baietii tonomat o tin toata saptamana, jignesc, vorbesc urat, presedintele trebuie nici macar sa vorbeasca. Libertatea presei , atunci cand vor avea o lege sa-i ingradeasca, atunci cand vor avea un decret prezidential care sa le faca ceva. Sunt liberi. Dar dictatura tonomatelor si mogulilor de presa este inadmisibila in democratie, iar practicile pe care le au trebuie criticate, macar si in baza dreptului la replica'', a spus Basescu.

Seful statului a afirmat ca exista televiziuni unde se sta de dimineata pana seara si exista doar un subiect, anume Basescu.

''Sunt emisiuni in care ai 10, 15, 20 de jigniri. Ati vazut vreo data CNA spunand dati drept la replica presedintelui. Nu, ei pot sa spuna ce vor. Mogulii acestor tonomate carora le bagi pachetele cu euro la inceputul lunii si toaca toata luna vor sa dobandeasca controlul pe institutiile politice ale statului. Vor un presedinte care sa nu aiba curaj. Cand ma cearta presa, sa nu le spuna nimic, sa stea linistiti. Nici macar dreptul elementar la replica nu sunt dispusi sa-l dea. Dar sunt dispusi sa spuna populatiei toate minciunile pentru ca stapanii lor au nevoie de administratie slaba ca sa-si poata face interesele. Nu am vorbit de toata presa, de tot ziaristul, ci de acele tonomate'', a subliniat Traian Basescu.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea