Social

#ticu dumitrescu #murit #condoleante #traian băsescu

Basescu: Moartea lui Ticu, pierderea unei voci anticomuniste

Traian Basescu a afirmat vineri ca prin plecarea lui Ticu am pierdut una dintre cele mai puternice voci anticomuniste.

Presedintele Traian Basescu regreta disparitia lui constantin ticu dumitrescu si spune ca prin plecarea fostului senator PNTCD dintre noi pierdem una dintre vocile cele mai puternice impotriva comunismului, voce care a susutinut intotdeauna ca adevarul trebuie sa fie cunoscut.

"Am primit cu adanca durere vestea incetarii din viata a lui Constantin Ticu Dumitrescu , fost detinut politic , presedinte al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania, presedinte al Uniunii Internationale a Fostilor Detinuti Politici, initiatorul Legii Lustratiei si membru al Consiliului National de Studiere a Arhivelor Securitatii. Disparitia lui Constantin Ticu Dumitrescu, cel care, potrivit propriei marturii, "de-a lungul a mii de zile de temnita si anchete, a ramas darz si demn in fata tuturor incercarilor si metodelor de anchetare , umilinta sau compromitere", este un moment de mare tristete pentru intreaga societate romaneasca. Cu totii am pierdut una dintre vocile cele mai puternice impotriva comunismului, voce care a sustinut intotdeauna ca adevarul trebuie sa fie cunoscut. Pe aceasta cale, imi exprim regretul profund si transmit sincere condoleante familiei sale. Dumnezeu sa-l odihneasca!", se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea