Social

#numire daniel morar #basescu adrian nastase #traian băsescu

Basescu: Mentinerea lui Daniel Morar nu e conditie obligatorie

Presedintele Traian Basescu sustine ca mentinerea lui Daniel Morar la sefia DNA nu este o conditie obligatorie pentru ridicarea monitorizarii CE pe justitie, dar ca ar fi o eroare inlocuirea sa in conditiile in care Comisia apreciaza activitatea Directiei pe care acesta o conduce.

Seful statului a declarat, luni, la TVR, ca sansele ca Romania sa scape de monitorizarea Comisiei Europene pe justitie sunt minime daca nu noile Coduri nu vor fi adoptate si nu vor intra in vigoare si daca nu vor disparea ingerinta politicului in justitie.

"Asta ar insemna, si rog sa nu fie interpretata o sageata la adresa lui Adrian Nastase care, cel putin dupa parerea mea, exagereaza cu afirmatiile publice, dar niciun dosar nu mai trebuie retinut de Parlament. Cei care se pot pronunta vinovat/nevinovat sunt judecatorii, cei care pot hotari daca fac urmarire penala sau nu sunt procurorii", a aratat Basescu.

In ceea ce priveste mentinerea lui Daniel Morar in functia de procuror-sef al DNA, Basescu a spus ca nu este o conditie obligatorie. "Nu este o conditie obligatorie, dar ar fi o eroare ca, atunci cand ai o institutie despre care cei care te monitorizeaza spun ca functioneaza bine, tu sa spui "Nu, pun alt sef!". Iar raportul tehnic apreciaza activitatea procurorului-sef al DNA", a spus Basescu.

"Pentru ce nu vreau sa am continuitate intr-o zona in care cei care ma monitorizeaza spun ca e in regula? Credeti ca daca Morar ar fi fost manipulat politic nu s-ar fi observat imediat la Bruxelles? Sunt oameni cu prea multa experienta, dar cand au venit si au facut controalele la DNA au venit si au vazut si continutul dosarelor si si-au dat seama ca sunt fapte, si nu decizii politice", a explicat seful statului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea