Social

#basescu comanescu bruxelles #lazar comanescu comisar

Basescu il vrea pe Lazar Comanescu in Executivul Comunitar

Cu toate ca actuala comisie europeana nu si-a incheiat mandatul, negocierile privind ocuparea unui post in viitorul Executiv sunt in curs de derulare.

La Bruxelles sunt vehiculate numele unora dintre actualii comisari, cu posibilitatea continuarii activitatii, fie pe acelasi domeniu, fie pe un alt domeniu, redistribuit si el tot prin negocieri, informeaza Adevarul. Insa, incep sa apara si nume noi, candidati pentru care se poarta de asemenea negocieri. Romania, care aspira si ea la un alt portofoliu , nu face exceptie.

Potrivit unor surse europene, o prima runda de negocieri privind identificarea posibilului portofoliu ce ar urma sa-i fie atribuit in toamna ar avea loc luni, cu ocazia intalnirii dintre presedintele CE, Jose Manuel Barroso , si presedintele Traian Basescu. Seful statului se va afla pentru cateva ore la Bruxelles, pentru o vizita de lucru . Pe lista de posibili candidati se afla Lazar Comanescu , fost ministru de Externe si fost ambasador la UE, cel care a participat la toate negocierile de aderare ale Romaniei la UE.

Sursele citate spun ca portofoliul vizat este unul cu mai mare impact decat cel actual, principalul argument fiind si marimea tarii noastre si ponderea populatiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea