Social

#conferinta patronate #deficit bugetar #traian băsescu

Basescu: Economia este blocata chiar de Guvern

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri, in cadrul intalnirii cu patronatele, ca prioritatea noului Guvern este de a stabili un buget pe 2009 care sa nu impinga deficitul bugetar la 9 %, asa cum s-ar intampla daca partidele aflate la guvernare ar indeplini toate angajamentele asumate inainte de alegerile din 30 noiembrie.

"In timp ce Guvernul constanta ca poate accepta maxim un deficit de doi la suta, insemnand circa 3 miliarde, solicitarile facute de ministere pentru derularea angajamentelor asumate inainte de a se cunoaste situatia reala a bugetului ar impinge bugetul catre un deficit de 9 procente", a declarat Basescu.

In opinia presedintelui, patru ar fi problemele majore a caror rezolvare ar trebui avuta in vedere in urmatoarea perioada. Prima si cea mai importanta este legata de contractia pietelor, "in mod deosebit a pietelor de export nu numai a pietei interne".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea