Social

#basescu #boc #bruxelles #barroso #discutie putin

Basescu: Discutia cu Putin va ramane secreta

Traian Basescu refuza sa comenteze zvonurile din presa referitoare la discutia sa cu Vladimir Putin, despre care spune ca va ramane secreta.

"In legatura cu discutia pe care eu am avut-o cu Putin, nu am nicio predispozitie sa intru in speculatiile presei. Discutia cu Putin nu are niciun motiv sa fie publica si asa cum eu nu am facut-o publica, asa nu a facut-o nici el publica", a declarat Basescu la Bruxelles, raspunzand intrebarii unui jurnalist roman.

Presedintele a declarat, la conferinta de presa comuna impreuna cu Jose Manuel Durao Barroso si premierul Emil Boc, ca Romania sustine fara rezerve crearea de proiecte alternative pentru aprovizionarea cu energie a Europei, sustinand in mod special interconectarea cu sistemul de transport al gazelor din Ugaria.

"Romania continua sa creada ca Federatia Rusa este un partener inevitabil al UE si va trebui sa gasim resursele de diplomatie si, uneori si de rabdare, pentru ca parteneriatul cu Federatia Rusa sa devina o realitate", a afirmat, ulterior, seful statului roman, referindu-se la conflictul Rusia-Ucraina.

"Dorim sa avem o relatie buna cu Federatia Rusa", a subliniat si Barroso. "Daca totul va merge bine pana maine (marti N.R.), tranzitul va fi reluat, ramane totusi problema dintre Rusia si Ucraina si suntem pregatiti sa-i ajutam sa ajunga la o solutie", a anuntat oficialul european.

"Romania are un consum zilnic de circa 61 milioane de mc de gaze si importul mediu pe timp de iarna este de 9,1 milioane de mc. Ceea ce inseamna ca segmentul care rvina importului de gaze este destul de redus, in economia romaneasca . Solutia noastra a fost sa trecem centralele pe pacura . Practic, Romania nu a fost in dificultate in aceasta perioada si nu vom si nici in continuare", a precizat Traian Basescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea