Social

#constitutie #consultari #basescu #opozitie #camera deputatilor #senat #senatori #senator #deputati #deputat #parlament #sedinta #vot #alegeri #candidat #partid #politica #ultima ora #politic #stiri

Basescu despre consultari: A fost o atmosfera foarte buna de discutie

Presedintele Traian Basescu a declarat marti, la finalul consultarilor cu partidele din opozitie pe tema revizuirii Constitutiei, ca "a fost o atmosfera foarte buna de discutie" si ca s-a ajuns la cateva concluzii similare cu cele de la intalnirea cu partidele aflate la putere.

"Toate partidele care s-au aflat astazi la consultari, din opozitie, apreciaza ca necesara revizuirea Constitutiei . De asemenea, exista ideea, indiferent care sunt optiunile partidelor, ca trebuie sa se aiba in vedere votul exprimat de romani la referendum, intr-o forma sau alta, si aici e o diversitate de puncte de vedere", a declarat seful statului subliniind insa ca "nimeni nu respinge ideea".

In plus, o alta concluzie este aceea ca "toate partidele de opozitie sunt in consens in ceea ce priveste nevoia reformei statului".

Presedintele Traian Basescu a reiterat ideea, exprimata si luni, ca este dispus sa faca eforturi de mediere a punctelor de vedere diferite exprimate de partide cu privire la noua lege fundamentala a statului, dar a precizat inca o data ca nu va negocia optiunile cu privire la parlamentul unicameral si la reducerea numarului de parlamentari. "In calitate de sef al statului, de initiator al referendumului, nu pot negocia acest lucru", a explicat presedintele.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea