Social

Basescu creste in sondaje, Nastase si Iliescu scad

Rezolvarea fericita a crizei ostaticilor l-a adus pe Traian Basescu pe culmile increderii populatiei. Guvernarea Adrian Nastase ramine o trista amintire.
Potrivit ultimului sondaj IMAS , 36 la suta dintre respondenti considera ca actualul guvern conduce mai bine tara decit Cabinetul Nastase, in timp ce luna trecuta, doar 29 la suta apreciau ca Executivul actual este mai performant decit cel al PSD. Starea de spirit cunoaste o evolutie pozitiva: 44 la suta dintre cei intervievati cred, in prezent, ca lucrurile se indreapta spre o directie buna, comparativ cu luna mai cind 42 la suta aveau aceeasi opinie. Alianta D.A. ar cistiga detasat un scrutin: ar fi votata de 54,8 la suta din alegatori daca duminica ar fi alegeri. In luna mai, Alianta intrunea doar 49,9 la suta din sufragii. PSD scade: daca in mai avea 28,4 la suta din preferintele la vot, in luna iunie obtine doar 23 la suta. PRM se pastreaza la 10 la suta, iar UDMR oscileaza intre 5,4 si 6 la suta.

Traian Basescu depaseste toate celelalte personalitati politice cu peste 20 de procente. Daca in luna mai se bucura de increderea a 52 la suta dintre alegatori, in luna iunie, seful statului a crescut la 58 la suta. Il urmeaza Calin Popescu Tariceanu cu 42 de procente, Mircea Geoana cu 41 la suta, in scadere doua procente fata de luna mai, Emil Boc cu 26 la suta, in crestere cu 3 procente, Adrian Nastase cu 26 la suta, dar in scadere cu 3 procente, si Ion Iliescu, cotat in iunie cu 20 la suta, desi in mai intrunea 25 la suta incredere. Sondajul IMAS a fost efectuat intre 9-17 iunie pe un esantion de 1.246 de persoane si cu o marja de eroare de +/- 2,9 la suta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea