Social

#negocieri psd pd #ilie sarbu #traian băsescu

Basescu confirma: in 2007 s-a negociat o alianta PD - PSD

Traian Basecu a confirmat: in 2007, s-a negociat o alianta PD- PSD.

Declaratia sefului statului, facuta luni seara, la postul natioanal de televiziune, vine in contextul in care Ilie Sarbu a dezvaluit ca ar fi existat inca de acum doi ani negocieri de colaborare intre PSD si PD-L. Basescu a spus ca nu il cunoastea la acea vreme pe Sarbu personal.

Insa, cu toate acestea, presedintele a povestit ca inainte de votul motiunii din septembrie 2007 au existat totusi discutii - in eventualitatea in care motiunea trecea, urma sa se formeze un guvern PD-L - PSD, cu prim-ministru PD-L.

"Prima data cand eu am discutat cu dl Sarbu a fost, cred, la o luna dupa ce a devenit presedintele Senatului. Eram la inceputul campaniei electorale, sigur ca am discutat despre partide. Pana atunci nici nu cred ca am mai discutat vreodata", a spus Basescu, subliniind ca "era firesc" sa discute cu noul presedinte al Senatului."Si de aici trage-ti concluziile", a adaugat Basescu.

Seful statului a afirmat ca purtat discutii in acest sens cu Mircea Geoana, insa ca discutiile s-au oprit in momentul in care motiunea de cenzura a fost respinsa de Parlament: "de atunci nu au mai existat discutii in acest sens".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea