Social

Basescu: Avem nevoie de sacrificiul elitei politice romanesti

Traian Basescu si-a inceput discursul de la festivitatile de aniversare a Unirii Principatelor de la Iasi prin a aminti ca Romania a inceput sa existe si sa se modernizeze odata cu 24 ianuarie 1859.

Traian Basescu a evocat, in deschiderea discursului sau, amintirile care il leaga de Capitala Moldovei. "Ca de obicei, 24 ianuarie ne gaseste impreuna, in orasul in care am copilarit si de care e legata intrarea mea in adolescenta", a spus seful statului , adresandu-se celor cateva sute de ieseni din Piata Unirii. Seful statului a continuat spunand ca "astazi, mai mult decat oricand, Romania si romanii au nevoie de modernizarea statului si a mentalitatilor".

"Eu va chem pe toti cei 22 de milioane de romani din tara si pe cei 10 milioane de romani din afara tarii sa modernizam Romania, avem nevoie de modernizarea constitutiei, a institutiilor statului, dar mai important de atat - de modernizarea modului nostru de a gandi" a afirmat presedintele Traian Basescu sambata in discursul sau de la Iasi, prilejuit de sarbatorirea a 150 de ani de la infaptuirea Unirii Principatelor Romane.

"Romanii nu mai au dreptul sa se multumeasca cu putin" Traian Basescu a mai declarat ca romanii nu mai trebuie sa se multumeasca cu putin si trebuie sa stie ca Romania este o tara puternica, iar lucrul de care are nevoie cel mai mult este solidaritatea.

"Va asigur dragi romani ca suntem un popor destept, puternic, care poate fi foarte hotarat si am aratat asta. Astazi va cer sa privim in istoria noastra, sa vedem actele de bravura ale neamului nostru si sa ii sfidam pe toti cei care cred altceva", a mai precizat seful statului in discursul sau de la Iasi. Traian Basescu a tinut sa aminteasca romanilor ca aceasta tara este trebuie sa fie condusa de proprii ei cetateni, si nu trebuie sa fie condusa de altii.

Seful statului a tinut sa aminteasca politicienilor ca ei trebuie sa fie cei care se sacrifica pentru popor si nu invers. "Avem nevoie astazi de sacrificiul elitei politice pentru a putea depasi problemele cu care ne confruntam si pe care trebuie sa le rezolvam", a spus Traian Basescu. Seful statului a incheiat spunand ca nimeni nu trebuie sa fie deasupra legii, fie el politician, om de afaceri sau simplu cetatean.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea