Social

Basescu a trecut anul cu discurs in Piata Universitatii

Presedintele Traian Basescu si-a petrecut din nou Revelionul in Piata Universitatii , dar seful statului s-a dovedit a fi mult mai putin exuberant decat in anul anterior. El nu a mai baut sampanie direct din sticla - asa cum a procedat la 1 ianuarie 2005 - si nici macar nu s-a atins de bautura turnata in pahare. Basescu a venit in Piata Universitatii pe la 11.30 noaptea, insotit de o escorta de 11 masini, printre care o ambulanta, si s-a oprit la marginea scenei instalate in fata Teatrului National. El a stat in acest loc timp de aproximativ 25 de minute, fara sa schimbe aproape nici o vorba, nici cu sotia sa si nici cu senatorul PD Marius Marinescu , singurii care se aflau alaturi de seful statului in interiorul unui cerc format de garda prezidentiala. Desi spectacolul din Piata Universitatii a fost organizat de Primaria Capitalei, edilul-sef Adriean Videanu nu si-a facut aparitia la acest eveniment, semn al proastelor relatii care se pare ca exista intre cei doi, in ultima vreme. Cu putin inainte de ora 12, Traian Basescu s-a urcat pe scena, i-a decorat pe medicul Raed Arafat , directorul SMURD, si pe jandarmul Alexandru Dinica - ambii fiind astfel rasplatiti pentru activitatea din perioada inundatiilor - si a tinut un scurt discurs. El a spus ca romanii au fost, in 2005, "eroii natiunii" si a amintit de momentele dificile prin care a trecut Romania: inundatii, acte teroriste "cu rapiri de cetateni romai" si gripa aviara . "Toate relele ne-au intarit", a sustinut Basescu, care a promis ca, peste un an, Romania va sarbatori intrarea in Uniunea Europeana. "Va fi un an in care cei 22 de milioane de romani, impreuna cu romanii din Moldova, cu romanii din Serbia, cu romanii din Ungaria si cu cei sase milioane de romani aflati peste tot in lume, vor face un efort ca o singura natiune. Efortul catre capatul de drum, catre locul din care am plecat acum 60 de ani, locul in care ne intoarcem, pentru ca asa am vrut noi, romanii. Locul nostru este in Europa", a declarat seful statului. Dupa acest mesaj mobilizator, Basescu a desfacut sampania, a turnat in pahare si, fara sa se atinga de bautura, a aruncat sticla in mijlocul multimii. A urmat obisnuita baie de multime, care insa a tinut doar cateva minute si a fost marcata de prezenta in jurul lui Basescu a zeci de cadre ale SPP si jandarmi. In plus, un gard de fier inalt de un metru delimita clar teritoriul sefului statului de cel al restului populatiei.
Revelion prezidential pe nepusa masa
Imediat dupa ce le-a urat romanilor "La multi ani", presedintele Traian Basescu a parasit Piata Universitatii din Bucuresti si a plecat spre Sinaia, unde a ajuns - ignorand radarele de pe DN 1 - in mai putin de doua ore. Basescu a intrat peste un grup care petrecea la un hotel din statiune, si-a gasit loc la o masa si a ramas aici circa doua ore, timp in care a dansat cu sotia sa. Ulterior, el a plecat spre vila din Sinaia la care a fost cazat in perioada acestei scurte vacante, nu inainte de a le spune ziaristilor care il asteptau la iesirea din hotel ca si in 2006 va avea grija sa-i surprinda cu deciziile sale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea