Social

Basescu a fumat pe blat in salon

Starea de sanatate a presedintelui Basescu este buna. Seful statului si-a permis chiar sa fumeze si o tigara, desi este interzis in salonul spitalului vienez unde este internat.

Neurochirurgul austriac Engelbert Knosp, cel care l-a operat pe presedintele Romaniei, a declarat, ieri, ca recomanda ca Traian Basescu sa ramana internat in Spitalul General din Viena inca 8-15 zile. El spune ca primii pasi dupa operatie vor fi facuti incepand de azi.


UN SUCCES

Knosp a precizat, insa, ca seful statului roman este liber sa plece cand doreste, inclusiv pana la sfarsitul acestei saptamani, dar ca ar face acest lucru impotriva recomandarilor medicilor austrieci . Neurochirurgul a apreciat drept "un succes" operatia la care a fost supus Basescu. Presedintele a avut o hernie de disc foarte complicata, care a rezolvata, a adaugat Knosp. Medicul a sustinut ca recuperarea lui Basescu decurge foarte bine, iar presedintele nu mai are dureri, astfel ca nu ii sunt administrate calmante.



SEMI-PARALIZAT

Medicul austriac a precizat ca seful statului roman a avut dureri foarte puternice inainte de a fi operat, nu putea sa se mai miste si sa duca o viata normala, ceea ce a determinat urgentarea interventiei chirurgicale. Intrebat daca pot aparea complicatii, Knosp a raspuns ca, deocamdata, nu exista indicii in acest sens, dar ca multe din complicatii pot sa apara dupa o saptamana de la operatie si ca, din aceasta cauza, pacientii sunt sfatuiti sa isi petreaca in spital perioada de recuperare.

DORUL DE TIGARA

In opinia acestuia, un semn al evolutiei bune a starii de sanatate a lui Basescu este faptul ca presedintele a dorit sa fumeze, iar "astazi fumeaza ", dar a promis ca la revenirea in Romania va renunta la fumat. Intrebati daca presedintele fumeaza in camera din spital, medicii austrieci au raspuns ca "oficial, nu fumeaza in camera". Knosp a mai spus ca Basescu nu are restrictii alimentare si ca a mancat specialitati austriece, respectiv strudel .

VIZITE IMPORTANTE

Traian Basescu a primit, ieri, vizita presedintelui Austriei, Heinz Fischer, care a relatat apoi ziaristilor ca seful statului roman se simte bine. Pentru astazi si-a anuntat prezenta la Viena si trioul de conducere al PD, Boc - Videanu - Blaga.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea