Social

#traian basescu ambasadori #membri corp diplomatic #comunitatea internationala

Basescu: 2008 va fi retinut in istorie ca un an al crizelor

Presedintele Traian Basescu i-a primit miercuri la Palatul Cotroceni pe membrii Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti.

In discursul prezentat cu acest prilej, a mentionat cateva dintre problemele cu care s-a confruntat pe parcursul anului trecut si a facut cateva referiri la amenintarile care se prefigureaza in 2009.

"Pentru comunitatea , anul 2008 va fi retinut in istorie ca un an al crizelor", a spus seful statului , amintind printre acestea , financiara, apoi cea economica.

De asemenea, seful statului s-a referit si la conflictele desfasurate in diverse zone ale globului, amintindu-le pe cele din Fasia Gaza, Georgia sau din diverse parti ale Africii sau Afganistan.

"Daca ne uitam la modul in care reactioneaza comunitatea internationala in toate aceste situatii de criza, exista categoric motive de speranta. Tema crizelor face agenda marilor foruri internationale, dar solutiile nu apar peste noapte", a mai spus seful statului.

In opinia sa, patru sunt dezideratele esentiale pentru comunitatea internationala , pe primele doua locuri aflandu-se gestionarea crizei economice si mentinerea in atentie a problemelor globale stringente, cum ar fi saracia, migratia, energia sau terorismul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea