Social

# turisti barcelona # vacanta barcelona #barcelona

Barcelona declara razboi turistilor! Ce masuri vor fi luate

Dupa ce, in luna ianuarie, localnicii au protestat impotriva turistilor care par sa acapareze orasul, autoritatile din Barcelona au inceput deja sa ia masuri de reducere a turismului. Asta in ciuda faptului ca 14% din veniturile anuale ale orasului vin din turism. 

Anul trecut, peste 32 de milioane de turiști au vizitat Barcelona. Acest lucru a avut insa si efecte negative pentru locuitori: prețurile și chiriile apartamentelor au crescut, iar centrul orașului s-a umplut de hoteluri și apartamente în regim Airbnb, magazine cu suveniruri și localuri care să atragă turiștii.

Ada Colau, primarul orașului, a prezentat ”Planul Strategic pentru Turism 2020”, prin care se încearcă decongestionarea străzilor și a centrului orașului, dar și ținerea sub control a prețurilor, arata Digi24.ro. 

Pentru a combate creșterea chiriilor și a prețurilor apartamentelor, Barcelona va începe să taxeze mai scump locuințele folosite în regim hotelier, iar dezvoltatorii sau proprietarii de noi apartamente de vacanță nu vor mai primi autorizații. Prețurile la parcări pentru autobuzele cu turiști vor crește, ceea ce inevitabil va duce la o mărire a prețurilor pentru biletele de autobuz.

Mai mult decat atat, in unele zone ale orasului, acolo unde terasele au invadat trotuarele, acest lucru se va schimba, acestea urmand a fi relocate, mai arata sursa citata. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea