Social

#ABV2856 AstraZeneca #barbat mort #astrazeneca #vaccin #lotul ABV2856 # ABV2856 #vaccin astrazeneca

Barbatul din Gorj care a decedat dupa vaccinare a primit serul retras de la AstraZeneca

Un barbat in varste de 47 de ani, din judetul Gorj, a murit pe 1 martie, la doua zile dupa ce a fost vaccinat impotriva coronavirusului cu serul produs de AstraZeneca. Serul respectiv facea parte din lotul ABV2856, retras de la vaccinare, dupa ce mai multe state europene au observat reactii grave in urma administrarii acestuia. 

 

Directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Gorj, Narcis Stoian, a declarat, vineri, 12 martie, pentru mediafax.ro, ca barbatul vaccinat care a murit in 1 martie a primit ser din lotul retras, respectiv ABV2856.

„Da, este adevarat. S-a facut (ancheta – n.r.) la timpul respectiv dar atunci nu aveam idee ca acest lot se va retrage sau ca ar avea probleme”, a spus Stoian.

Judetul Gorj a primit 1.500 de doze din acest lot de la AstraZeneca si s-au folosit 1.083 de doze, restul find puse sub carantina, conform instructiunilor.

Narcis Stoian a precizat ca in urma efectuarii necropsiei, nu s-a facut legatura intre deces si vaccin in cazul barbatului de 47 de ani, iar in afara de acest caz nu au fost raportate, in judet alte reactii adverse la acest ser.

In Romania au ajuns peste 80.000 de doze din lotul ABV2856 AstraZeneca, dintre acestea fiind deja utilizate peste 77.000. Asta, desi initial, autoritatile au anuntat joi, 11 martie, ca serul nu a ajuns in romania, ca mai apoi sa constate ca acesta a fost intens utilizat si sa opreasca vaccinarea cu serul din lotul respectiv. 

Sursa foto:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea