Social

#om elefant #boala tropicala #elefantiazis # Lymphatic filariasis #boala omului elefant

Barbatul care se transforma in elefant VIDEO

Un brazilian traieste o adevarata drama, dupa ce a fost infectat cu una dintre cele mai inspaimantatoare boli tropicale. Barbatul a fost intepat, in urma cu 20 de ani, de un tantar purtator al parazitului Lymphatic filariasis, denumit popular “boala omului-elefant”, scrie  Daily Mail.

Ca urmare a acestei intepaturi, pielea lui Raimundo se schimba, iar picioarele se umfla necontrolat, ajungand sa semene cu membrele unui elefant.

Barbatul a cerut de curand ajutor medical. Doctorii au reusit sa ii reduca umflaturile la picioare, insa drumul pana la recuperare este lung, iar medicii nu stiu daca va fi completa, in conditiile in care Raimundo a amanat prezentarea la medic.

Cazul lui Raimundo a fost prezentat intr-un documentar special, difuzat de Animal Planet.

Ce este “boala omului-elefant”?

Elefantiazisul sau filarioza limfatica, considerata o “boala tropicala neglijata”, este o afectiune a sistemului limfatic al organismului.

Infectia determina umflarea extrema a membrelor sau a organelor genitale, cu toate ca majoritatea persoanelor care sunt infectate cu acest parazit nu dezvolta niciun simptom.

In lipsa semnelor, uneori pot fi afectati rinichii si ganglionii limfatici.

Mai bine de 120 de milioane de persoane sunt infectate cu filarioza limfatica.

Aproximativ 1,4 miliarde de persoane risca expunerea la boala in 73 de tari. Infectia poate fi contractata in Africa, America Centrala si de Sud, Asia de Sud si Insulele Pacific.

In ceea ce priveste prevenirea, este recomandata folosirea repelentului de insecte ce contine DEET (dietilmetatoluamida). Aceasta substanta tinete tantarii la distanta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea