Social

#suplimente steroizi #suplimente creatina #suplimente masa musculare #muschi barbati

Barbatii musculosi, expusi riscului de cancer

Suplimentele pe baza de steroizi sau creatina, folosite pentru stimularea masei musculare, cresc riscurile aparitiei cancerului testicular cu 177%, informeaza Universitatea Brown din SUA.

Oamenii de stiinta au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au efectuat un studiu in care au inclus 900 de barbati din America ce folosesc astfel de stimulente. 356 dintre ei au fost diagnosticati cu aceasta forma de cancer, iar cercetatorii au demonstrat ca afectiunea s-a instalat din cauza hormonilor folositi pentru cresterea masei musculare.

In vreme ce barbatii care folosesc un singur tip de supliment pe o perioada relativ scurta de timp au sanse cu 65% mai mari sa se imbolnaveasca, cei care le combina si le folosesc pe perioade indelungate, de peste 3 ani, sunt expusi in proportie de 177% sa sufere de cancer testicular. De asemenea, oamenii de stiinta au mai demonstrat si ca administrarea acestora la varste cuprinse intre 18 si 25 de ani este foarte periculoasa pentru tineri, din acelasi motiv.

Desi rezultatele de pana acum sunt unele preliminare, ele dovedesc motivul frecventei tot mai mari in randul barbatilor a aparitiei cancerului testicular.

Sursa foto: bestproteinpowdersnsuppliments.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea