Social

#barbati #sex #activitati casnice

Barbatii care se implica in activitatile casnice au parte de mai putin sex

Cuplurile in care barbatul se implica mai mult in treburile casnice au parte de mai putina activitate sexuala, arata un studiu realizat recent de oamenii de stiinta americani, intitulat "Egalitarianismul, treburile casnice si frecventa sexuala in casnicie" si aparut in "The American Sociological Review".

Astfel, in cadrul studiului, cercetatorii au descoperit ca barbatii care efectuau frecvent "treburi feminine", cum ar fi impaturirea hainelor, gatitul sau datul cu aspiratorul, atunci cuplurile aveau parte de o activitate sexuala de 1,5 ori mai mica pe luna fata de cazurile in care sotii faceau activitati masculine, precum dusul gunoiului sau repararea masinii.

De asemenea, in cazul in care barbatii realizau treburi casnice ce ii caracterizeaza crestea si satisfactia femeilor.

"Asadar, este adevarat ca aglomerarea cu toate treburile din casa va creste rareori dorinta femeii fata de barbatul sau. Dar faptul ca partenerul tau foloseste masina de spalat vase - un tip popular de interventie maritala sugerata de carti de autoeducare, reviste pentru femei - nu pare sa aiba un efect semnificativ asupra libidoului lor", a explicat Lori Gottlieb, autoarea studiului.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea