Social

Baraj spaniol pentru Steaua

La fel ca si anul trecut, formatia din Ghencea trebuie sa treaca azi (ora 19.00, TVR 1) de o grupare iberica pentru a ajunge in sferturile Cupei UEFA.

La un an distanta, Steaua revine in optimile Cupei UEFA, faza in care intilneste tot o echipa din Spania, dupa ce sezonul trecut a fost eliminata de Villarreal . Miine seara, de la ora 19.00, ros-albastrii vor juca din nou in fata a 50.000 de oameni, cum s-a intimplat si la returul cu Heerenveen, conducerea vinzind, marti, si biletele rezervate spaniolilor, la care acestia au renuntat. Pentru Cosmin Olaroiu , singurele probleme de dinaintea meciului au fost legate de vremea capricioasa, care l-a fortat sa se antreneze pe diverse suprafete sintetice sau in mocirla, in timp ce vestile bune au venit de la medici, cuplul de fundasi centrali, Goian-Ghionea, fiind pus in ghete. Cu cit avansezi in competitie, cu atit adversarii sint mai puternici. Avem o datorie fata de suporteri dupa meciul cu Heerenveen, dar trebuie sa o facem cu luciditate. Din pacate, avem handicapul lipsei meciurilor oficiale si a antrenamentelor pe stadioane proaste. Dar jucatorii au experienta, nu se mai tem de astfel de meciuri, a declarat ieri Olaroiu . Antrenorul Stelei are insa motive de bucurie din tabara oaspetilor, care vor fi lipsiti de nu mai putin de opt titulari, majoritatea accidentati . Pentru calificare, ros-albastrii vor primi aceiasi bani ca si dupa dubla cu Heerenveen, patronul promitindu-le cite 10.000 de euro. Gigi Becali a anuntat ca presedintele Traian Basescu se va afla din nou in tribune, asa cum a facut-o si la alte partide disputate de Steaua in Cupa UEFA.

Favoriti la pariuri

Daca sondajele privind sansele de calificare, gazduite de uefa.com, sint suspectate pe buna dreptate de subiectivism, fanii romani invadind site-ul, fapt care i-a oferit Stelei (75%) un raport zdrobitor in fata lui Betis (25%), casele de pariuri au indicat drept favorita pentru aceasta seara tot formatia din Ghencea. Astfel, elevii lui Olaroiu au o cota la victorie (2,25) superioara gruparii din Sevilla (2,9), in timp ce remiza tripleaza banii pariorilor.

Spaniolii sint optimisti

Sositi inca de marti in Romania, jucatorii lui Betis s-au declarat optimisti inaintea primei manse, insa au recunoscut, intr-o plimbare prin Bucuresti, ca Steaua este inca un nume in Europa. Noi respectam echipa Steaua, care are experienta in Europa. Sintem constienti ca este o echipa puternica si ca vom avea un meci dificil. Dar am venit aici sa obtinem un rezultat bun si sa ne calificam, a declarat vedeta echipei, Joaquin, responsabil cu scandalul dintre fotbalisti si antrenorul Serra Ferrer. El a fost completat de atacantul Xisco: Stiu ca Steaua este o echipa destul de puternica si ca are jucatori importanti. Trebuie sa profitam inca din meciul tur sa obtinem un rezultat pozitiv, pentru a ne asigura calificarea mai departe.

De altfel, parcursul ros-albastrilor din acest sezon si de anul trecut este laudat in revista forului european, care acorda un spatiu amplu Stelei. Fost jucator al ambelor formatii, Filipescu pariaza si el pe Steaua, desi spaniolii pornesc favoriti in dubla mansa. Filipescu considera ca Mirel Radoi este cel mai periculos jucator de la Steaua: Este cel mai bun jucator din Romania. Are 24 de ani si multe echipe din Europa sint interesate de el. Nu este un fotbalist care sa faca faze frumoase, dar sustine echipa, a spus Filipescu, care a precizat ca tehnicianul Cosmin Olaroiu este un antrenor care nu joaca mult pe atac.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea