Social

Barack Obama este sustinut de un fost membru al Ku Klux Klan-ului

Barack Obama, candidat la investitura democrata pentru alegerile prezidentiale americane, a obtinut luni sustinerea decanului de varsta din Senat, Robert Byrd, in varsta de 90 de ani, personalitate a Partidului Democrat care in tinerete a fost membru al Ku Klux Klan , relateaza AFP.

Byrd este membru al Senatului din 1958, fara intrerupere .

Senator al West Virginia, Byrd a explicat ca il sustine pe Obama in speranta ca acesta va pune capat rapid razboiului din Irak. Byrd este unul dintre cei mai convinsi sustinatori ai retragerii din Irak si a condamnat razboiul din prima zi a invaziei, spunand in Senat "Astazi plang pentru tara mea".

Numele lui Byrd este legat de numeroase propuneri de lege progresiste in materie sociala. "Obama este un patriot cu inimia nobila si un crestin adevarat. El beneficiaza de binecuvantarea mea", a spus Byrd.

Membru al Ku Klux Klan ( KKK ) in tinerete, mult timp suspectat de rasism, Byrd si-a denuntat greselile inca de la inceputul anilor '50, dar, ca toti alesii democrati din sudul pe atungi segregationist, el s-a opus legii pentru drepturile civice in 1964. In autobiografia publicata in 2005, Byrd a revenit asupra trecutului sau de membru KKK si a prezentat scuze pentru aceasta "prostie iesita din comun".

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea