Social

#barack obama #premiul nobel #pace

Barack Obama a primit Premiul Nobel pentru Pace

Premiul Nobel pentru Pace pentru ii va fi inmanat in acest an lui Barack Obama, pentru "eforturile extraordinare de consolidare a diplomatiei internationale si a cooperarii intre popoare".

Presedintele American a fost ales de comitetul Nobel din peste 205 candidati propusi, printre care disidentul chinez Hu Jia, premierul din Zimbabwe, Morgan Tsvangirai, disidentul budhist vietnamez Tchich Quang Do, avocatul cecen Lidia Iusupova si fosta ostatica de origine franceza si columbiana Ingrid Betancourt .

"Am avut mai multe intalniri decat de obicei, deoarece de aceasta data a existat un numar enorm de candidati, doi dintre membrii nostri sunt noi si am dorit sa utilizam timpul acordat pentru a face cea mai buna alegere", a declarat secretarul Comitetului, Geir Lundestad, citat de Gandul.

Pe langa inalta distinctie, presedintele american va primi si un cec in valoare de 10 milioane de coroane suedeze, aproximativ 980.000 de euro.

Obama este al doilea presedinte american care castiga importanta distinctie in ultimii ani. In 2002, fostul presedinte Jimmy Carter a fost onorat pentru eforturile sale in procese pace si pentru sustinerea drepturilor omului, iar in 2007, premiul a fost acordat lui Al Gore, fost vicepresedinte SUA , pentru eforturile sale in crearea unei constiinte de protejare a mediului inconjurator.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea