Social

Bantuiti de Ceausescu

Traian Basescu a spus ca Ion Iliescu este un maestru in lovituri de stat. In replica, fostul presedinte l-a comparat pe seful statului cu Nicolae Ceausescu si a spus ca Basescu sufera de o „obsesie maladiva" cand vine vorba de lovituri de stat.

Fostul sef al statului, Ion Iliescu, l-a comparat pe presedintele Traian Basescu cu Nicolae Ceausescu, pentru ca si acesta ar fi fost "obsedat" de lovituri de stat: "Devine preocupant acest lucru, pentru ca este o obsesie de-a dreptul maladiva". Fostul premier Adrian Nastase a spus ca declaratiile lui Basescu sunt aberante si a adaugat ca "intram intr-o zona a totalitarismului"

"Am mai avut din pacate o experienta cu un sef de stat care era obsedat de lovituri de stat si stim cum a terminat. N-as vrea sa intinda coarda pana acolo, sa repete modul de comportament al acestuia", a fost reactia lui Ion Iliescu.

El a declarat ca teza loviturii de stat referitoare la Revolutia din decembrie este o jignire la adresa poporului roman: "Ce inseamna ca Iliescu este mester in lovituri de stat? Care lovituri de stat? (…) Revolutia a fost opera poporului roman, nu a fost o lovitura de stat . Numai oamenii care nu au nimic in minte, care nu au o pregatire elementara politica pot sa faca asemenea confuzii, sa confunde revolutia romana cu o lovitura de stat. El jigneste pur si simplu un eveniment istoric si un popor".

Nastase: "Intram intr-o zona a totalitarismului"

"Presedintele penal Traian Mihaileanu face tot felul de declaratii aberante", a declarat fostul premier Adrian Nastase. Presedintele Consiliului National PSD a spus ca ii este greu sa ia lectii de morala de la seful statului, care "si-a rezolvat o problema cu flota" si are "toti procurorii in slujba lui impreuna cu prietena din Romania a lui Franco Frattini, care a tot schimbat legile impotriva Constitutiei si a incercat sa-i bage la puscarie pe toti adversarii lui Basescu.

"Atrag atentia ca intram intr-o zona a totalitarismului pentru ca inteleg ca Traian Basescu are intalniri cu procurorii care ii destainuie ce vor ei sa faca", a spus Nastase. Presedintele este "o gura mare care nu a gasit o carciuma la Neptun, asa ca trebuia sa iasa sa spuna si el public ceva", a spus Nastase.

"Basescu s-a bucurat din plin de tandemul Iliescu-Roman"

Solicitat sa comenteze declaratia conform careia Constitutia Romaniei ar fi fost redactata conform intereselor tandemurilor Roman – Iliescu, fostul prim-ministru Petre Roman s-a aratat mirat: "S-a bucurat din plin de tandemul Iliescu – Roman. A fost de cinci ori numit ministru al transporturilor de catre Roman. I-a placut foarte tare".

Roman considera insa ca atacul sefului statului la adresa Curtii Constitutionale este "urat si nepotrivit", in conditiile in care aceeasi Curte, in aceeasi formula cu aceeasi oameni era laudata, cand a dat decizii favorabile presedintelui. Interpretarea suspendarii ca o incercare de lovitura de stat, de catre presedintele Traian Basescu arata, in opinia lui Petre Roman, "intentia lui de a se sustrage continuu oricarei autoritati publice", si in mod clar "o tendinta autoritara".

Presedintele nu se ocupa de problemele reale ale cetatenilor, a spus Roman: preturile alimentelor, ale energiei, sistemul energetic, creditul ipotecar. "Scopul sau este sa fie in centrul atentiei", a conchis el.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea