Social

Bani de protocol, in Capitala

Canicula a grabit ieri desfasurarea bacalaureatului la proba orala de limba si literatura romana. Multi dintre elevi au fost examinati mai repede decat era prevazut.

Tinerii spun ca e foarte important sa ia note mari la limba romana, pentru ca profesorii tin cont de acest lucru la restul probelor. In urma unui sondaj facut prin liceele bucurestene, am aflat ca in majoritatea unitatilor s-au strans bani de protocol.

"Noi am pus cate 30 de lei, bani pe care i-am dat sefei de clasa, care i-a dat mai departe", a spus unul dintre elevii de la Grupul Scolar Republica, din Capitala. La Colegiul Tehnic Gheorghe Airinei, suma a fost mai mare. Cate 300 de lei de fiecare. Au fost si cazuri cand banii au fost refuzati de profesori, cum e Colegiul Tehnic Mecanic Grivita sau Colegiul Tehnic pentru transporturi feroviare.

Centralizarea notelor din prima zi de bac arata ca cele mai multe note au fost intre noua si zece, adica peste 6.000 de candidati. Note de 5 au luat doar 1. 666 de elevi.

Identitatea faptasului, la secret

Ministerul Educatiei refuza sa faca publica identitatea persoanei care a divulgat pe internet cerintele subiectelor de la oral. Oficialii sustin ca ancheta continua pentru a stabili daca persoana respectiva a avut complici.

Bac pe Messenger

Mai multi elevi clujeni au intrat luni in posesia subiectelor de la proba orala a examenului de bacalaureat la Limba si literatura romana inainte de sustinerea probei. „S-a constatat ca unii dintre candidati aveau deja cerintele de pe bilete", a declarat Victoriana Boscaneanu, presedintele Comisiei judetene de Bacalaureat.

Elevii au povestit ca au primit subiectele pe Yahoo! Messenger, de la alti tineri. ISJ Cluj a sesizat Parchetul Tribunalului Cluj in cazul unui elev care primise cerintele de la un prieten din alt oras, inainte de examen. Potrivit lui Boscaneanu, sursa este „cu certitudine" din alt judet. Impotriva elevilor nu s-a luat nicio masura.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea