Social

#bani de la Stat #angajare #romani #prime #someri

Bani de la stat pentru romanii care se angajeaza! Anuntul facut de Dacian Ciolos

Guvernul doreste sa-i plateasca pe romanii someri care se angajeaza. Noile masuri au fost adoptate miercuri si urmeaza sa intre in vigoare de la 1 decembrie. Sumele care vor fi platite romanilor pornesc de la 500 de lei in momentul semnarii contractului.

Vor beneficia de aceasta prima romanii someri care isi cauta un loc de munca de mai bine de un an. De asemenea, somerii care se afla in zone defavorizate si isi gasesc de lucru in alta localitate vor primi de la stat o prima de instalare in valoare de 12.500 de lei. De aceeasi prima vor beneficia si angajatorii care isi deschid sedii in zone defavorizate.

Banii se vor acorda in doua transe. Jumatate la semnarea contractului si jumatate dupa primul an de munca, potrivit stirileprotv.ro.

Guvernul doreste sa-i plateasca si pe romanii care se intorc din strainatate pentru a munci in tara. Si acestia urmeaza sa plateasca 12.500 de lei.

Si romanii care vor face naveta vor primi ajutor de la stat. Astfel, somerii care isi gasesc de lucru la mai mult de 15 kilometri de casa vor primi o subventie de 0,5 lei pe kilometru, dar nu mai mult de 55 de lei pe zi, pentru a-si acoperi cheltuielile cu transportul.

"Am aprobat azi in guvern un pachet de masuri care vine in sprijinul persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, angajatorilor, dar si romanilor din strainatate care vor sa lucreze in tara.
Sunt stimulente si masuri corelate care vor duce la crearea de locuri de munca si vin cu un sprijin concret pentru categoriile vulnerabile. De exemplu, propunem un sprijin financiar consistent pentru cei care angajeaza someri, dar si pentru somerii care isi gasesc loc de munca departe de casa.
In plus, programele de ocupare vor tinti si grupuri vulnerabile - identificate deja prin Pachetul Anti-saracie - precum tinerii care nu au loc de munca si nici nu urmeaza vreo forma de invatamant sau de formare profesionala. Toate acestea, intr-un cadru care imbina, pentru prima data, fondurile europene si fondurile din bugetul tarii, directionate coerent pentru a avea un impact real in piata si in viata oamenilor."
, a scris Dacian Ciolos pe pagina personala de Facebook.

Sursa foto: zambetezapacite.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea