Social

#inundatii #bani #stat

Bani de la stat pentru persoanele afectate de inundatii. Cati bani vor primi si cum se vor evalua pagubele

Statul vine in ajutorul famiilor afectate de inundatiile din ultimele zile. In cadrul unei videoconferinte, Florin Citu a anuntat ca saptamana viitoare Guvernul va adopta o hotarare prin care vor fi acordate ajutoare pentru familiile afectate de inundatii.

– 4.000 de lei pentru familiile cu gospodariile afectate in proportie de 75%

– 2.000 de lei pentru familiile cu gospodariile afectate in proportie de 50%-75%

– 1.500 de lei pentru familiile cu gospodariile afectate in proportie de 25%-50%

– 5.000 lei suplimentar familiilor persoanelor decedate

„Acestea sunt sumele de la care pornim”, a afirmat premierul Florin Citu (foto), conform Stiripesurse.

Seful Executivului a explicat ca Prefecturile vor face evaluarea la fata locului, vor intocmi liste cu persoanele afectate, acestea vor ajunge la Ministerul Muncii si oamenii vor primi banii.

„Vreau sa avem in toate judetele o mobilizare exemplara, pentru a veni in sprijinul oamenilor mai ales in judetele afectate. Daca este nevoie de resurse suplimentare, solicitati de urgenta. Si eu si domnul Arafat suntem aici sa raspundem acestor solicitari

Judetele vecine pot veni in ajutor. E nevoie de implicarea tuturor prefectilor, trebuie sa mergeti acolo unde este nevoie pentru a avea o evaluare a situatiei. Avem 77 de localitati din 26 de judete care sunt afectate si municipiul Bucuresti. Din pacate, avem doua decese confirmate. Transmit condoleante familiilor. Suntem in cautarea unui barbat care a fost luat de ape in cursul zilei de vineri”, a afirmat Florin Citu.

Sursa foto: ziarulnational.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea