Social

Banatul pierde teren pe piata constructiilor

- Zona Banatului se afla pe ultimul loc din tara in privinta investitiilor in constructii.

- Specialistii imobiliari spun ca piata imobiliara s-a stabilizat, iar noile proiecte vor fi tot pretentioase.

- Fluxul de investitii imobiliare se indreapta spre zona Moldovei, unde cererea de locuinte este tot mai mare.

Regiunea v vest a fost devansata de toate zonele tarii in ceea ce priveste numarul proiectelor rezidentiale realizate anul trecut. Cifrele sunt surprinzatoare, in contextul in care in ultimii doi aniprincipalele orase din zona au cunoscut un boom imobiliar.

Studiul a fost realizat de o firma de imobiliare din Timisoara. Acesta ca anul trecut, in judetele din vestul tarii, au fost finalizate aproape 3.500 de locuinte noi, in timp ce in judetele din Moldova numarul a fost de peste 8.100. In zona Bucurestiului, au fost date in folosinta anul trecut putin peste 6.700 de apartamente noi . Statisticile mai arata ca proiectele rezidentiale sunt abia la inceput, deoarece pana in 2011 vor fi date in folosinta circa 8.000 de apartamente .

"Anul acesta vor demara alte 21 de proiecte cu regim de inaltime de peste Ps4E, ce insumeaza circa 3.000 de apartamente. Ele se afla in faza de proiectare sau sunt in curs de obtinere a autorizatiei de constructie si vor fi livrate in perioada 2009-2010. Un stoc nou de 4.800 de apartamente va fi dat in folosinta intre anii 2010-2011, datorita celor 20 de proiecte de anvergura care vor fi demarate in 2008", se arata in studiul firmei din Timisoara.

Laura Buga, directorul grupului imobiliar, spune ca pe piata din Timisoara vor aparea, pentru prima data, proiecte care comaseaza mai multe functiuni: comercia"Ca putere de cumparare , locuintele de acest tip se vor adresa clasei de mijloc spre cea superioara, o categorie de populatie in crestere in Timisoara. si preturile de vanzare vor fi in crestere accentuata, putand ajunge intre 1.300 si 1.700 euro/mp", a spus Buga.

Pretul de vanzare este acum de circa 1.000 de euro/mp. Anul trecut, in Timisoara au fost date in folosinta 580 de locuinte noi, dar cererea tot nu a fost satisfacuta. In urmatorii doi-trei ani, pe piata locala vor fi date in folosinta circa 1.400 de apartamente in 56 de blocuri, a afirmat Buga.

Aproape jumatate din locuinte vor avea doua camere. "Primaria nu sprijina deloc astfel de proiecte rezidentiale, din cauza unor interese mai mult sau mai putin edilitare", a spus Nicoleta Pop, directorul unei agentii imobiliare ., birouri si rezidential.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea