Social

#secretar general onu #ban ki-moon #vizita orient mijlociu

Ban Ki-Moon merge sa faca pace in Gaza

Secretarul General al ONU, ban Ki-Moon, va efectua o vizita in Orientul Mijlociu pentru a convinge Hamas si Israelul sa puna capat conflictului din Fasia Gaza.

Ban Ki-Moon doreste intetirea eforturilor diplomatice pentru a se ajunge la un armistitiu . Se vizeaza oprirea ofensivei terestre si aeriene israeliene din Gaza, dar si oprirea tirurilor de rachete plaestiniene in Israel, potrivit The Telegraph.

"Voi spune ambelor parti implicate in conflict sa inceteze focul. Au murit prea multi oameni, au suferit prea multi civili, si prea multi oameni, palestinieni si israelieni, traiesc cu frica", a declarat secretarul general al ONU.

Ban Ki-Moon a avut discutii telefonice cu oficialii din Orientul Mijlociu, Europa si Statele Unite inca de la inceperea conflictului, la sfarsitul lunii decembrie, incercand sa ii influentele pentru obtinerea unui armistitiu. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea