Social

Baletul Israelian pe scena Operei Nationale Bucuresti

Opera Nationala Bucuresti gazduieste pe 2 iunie, ora 19, spectacolul de balet Romeo si Julieta de Serghei Prokofiev, productie a Baletului Istraelian.

Tragica poveste shakesperiana despre dragostea dintre Romeo si Julieta, infiripata pe fundalul conflictului dintre puternicele familii Montague si Capulet - devenita subiect al celebrului balet a carui muzica a fost compusa de Prokofiev - isi gaseste aici expresia in varianta coregrafica a Bertei Iampolsky. Aceasta aduce in scena atmosfera plina de culoare a vechii Verone, cu pietele si fastuoasele ei palate.

Acest spectacol in doua acte, ale carui remarcabile decoruri si costume de epoca au fost create de Lidia Pinkus Gany, a constituit un real succes de public, fiind prezentat pe parcursul mai multor stagiuni teatrale, de catre baletul israelian.

Fondat in 1967 de catre Berta Iampolsky si Hilel Markman, care continua sa fie directori artistici si in prezent, Baletul Israelian este singura companie profesionista din Israel, care prezinta in spectacolele sale marile balete clasice si neoclasice din repertoriul international.

Compusa in prezent din dansatori israelieni, dansatori de provenienta rusa stabiliti in Israel si din diversi dansatori straini selectionati pe baza de auditie, compania se bucura de aprecierea publicului si a criticilor din tara si de peste hotare, participand la festivaluri de prestigiu si efectuand turnee de succes in S.U.A., China, Chile, Argentina, Finlanda, Marea Britanie, Germania, Italia, Austria, Ungaria, Malta, Turcia.

In anul 2000, Baletul Israelian a fost premiat de Ministerul Culturii pentru realizarile sale artistice, iar din vara anului 2004, dupa 37 de ani de la infiintare , compania are un sediu propriu in Tel-Aviv, in ale carui studiouri isi desfasoara activitatea Centrul baletului clasic - scoala oficiala a baletului clasic din Israel.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea